Om å strekke seg for langt

Om å strekke seg for langt

Er det utfordrende å si nei?

Jeg jobber primært med kvinner og jeg elsker det. Jeg blir aldri lei av å veilede og inspirere de til å gjøre mer av det som er bra for seg. Resultatene av å si ja til å hjelpe andre rundt seg og aldri ta seg tid til hvile ser det ofte i hånden når jeg gjør håndanalyse, og det er tydelig. Kvinner som er utmattet og har møtt veggen etter å ha strukket seg for langt for å hjelpe andre og glemt seg selv. Kvinner som slukker branner og bistår “kriser” i nær familie og vennekrets. Kvinner som fortaper seg i andres livsprosjekter.

En ting er de helsemessige konsekvensene. Et annet aspekt handler om hvordan disse kvinnene er langt ifra fra å leve i balanse med sin hensikt med livet. Når du er langt fra å leve i harmoni med dine innerste ønsker og din sjels plan for dette livet, er du i en negativ syklus av frustrasjon, oppgitthet og slitenhet.

Det kan være utfordrende å finne veien ut selv. Det er derfor jeg er så entusiastisk på håndanalysens vegne. Den forteller deg hva som er din hensikt med livet. Det er her spiren til nytt håp ligger, tillit til seg selv, nye muligheter, større balanse og glede i livet. Du blir motivert på en måte som føles naturlig og ekte.

Når tvilen forsvinner, kan du hente frem de ressursene som er nødvendig for å starte ditt eget endringsprosjekt. Sakte kan du snu, starte med et skritt i riktig retning, ta gode valg for deg selv. Det er de små valgene som er avgjørende. Det er gjennom disse du vil føle og se endringer som igjen motiverer deg til å fortsette.

Disse svarene ligger allerede i hånden din, og du er født inn i dette livet med denne “planen”. Dypest sett vet de fleste dette selv, men kan likevel kjenne på en usikkerhet og tvil. Hvis du er i et arbeid som er i tråd med din hensikt med livet, kan du likevel stange hodet i veggen. Da kan årsaken til utfordringene ligge i livsleksene dine. Det er de du må mestre disse for å få fremgang og belønning. Livsleksene kan også sees i hendene. Facinerende hva? Tilsammen utgjør disse funnene et unikt selvutviklingsverktøy.

Hvis du lurer på hva hensikten med livet er i denne sammenhengen, vil jeg si at det er en tilstand der du føler at livet er meningsfylt for deg.

Så hvordan skal du få tid til å handle på dine drømmer og ønsker hvis du synes det er vanskelig å si nei?

Jeg kan fortsatt kjenne meg igjen i utfordringen din etter mange år på “ja-eller nei” skolen. Du skal få noen tips av meg til hvordan du kan håndtere spørsmål. Det er ikke alltid at vi hjelper andre med å si ja hver gang. Neste gang får et spørsmål om å hjelpe, kan du stoppe opp et øyeblikk å si at du gjerne vil tenke litt på saken før du gir et svar, men at du kommer tilbake. Du kjøper deg tid til å kjenne etter. Det er da du kan spørre deg selv disse tre spørsmålene:

  1. Er det bra for meg at jeg hjelper?

  2. Er det bra for den som spør at jeg hjelper?

  3. Har jeg lyst til å gjøre det?

Her er det viktig å kjenne etter hva du kjenner i kroppen din. Hvis du kjenner motstand på et av spørsmålene, er det grunn til å stoppe opp. Kanskje er det riktig å si nei denne gangen? Hvis du synes det er vanskelig, for det er sannsynlig at du vil, så er det helt normalt. Tillat deg selv å si nei og gi deg selv erfaringen om hvordan det vil føles for deg, og hva det gjør med deg. Kanskje du oppdager noe nytt?

Hvis du bare gir til andre og ikke får påfyll selv går du glipp av de søte sidene av livet. Gå ut i verden å utforsk det du vil, vær modig å be om det. Øv deg på å si det høyt så du ikke gjemmer deg bort. Du er viktig. Tillat deg å ta imot når muligheter kommer til deg. Gi deg selv tillatelse til å ha ønsker og behov. Oppdag livet og forsøk nye eventyr. Hva er det jeg vil, hvordan skal mitt liv se ut?

For deg som ønsker å komme i kontakt med din indre stemme og utvikle en større tillit til deg selv, har jeg har skapt kurset Intuitivt Maleri. På kurset får du kontakt med ditt indre landskap, og det som er viktig for deg. Det arrangeres i vakre Gamlebyen i Fredrikstad 29-31- mars. Det er muligheter til overnatting på Gamlebyen Hotell. Les mer om dette spennende malekurset i linken:

Hjertelig hilsen fra Eva

https://www.facebook.com/events/308101939893291/

Har du en linje for klarsyn i hånden din?

Har du en linje for klarsyn i hånden din?

Kunstner som LifePurpose

Kunstner som LifePurpose

0