Kunstner som LifePurpose

Kunstner som LifePurpose

Hvordan kan det føles når du har funnet ditt kall, og vet hva du skal med livet?

Grete Sofie Borud Nybakken, ballettdanser ved den Den Norske Opera & Ballett beskriver det på hennes måte i et intervju med Anne Lindmo i programmet Lindmo på NRK:

Anne Lindmo:

“Hva er det som gjør at du bare må danse”?

Grete Sofie Borud Nybakken:

“Det blir et eksistensielt spørsmål. Det er når jeg ikke danser, at jeg skjønner jeg at jeg må danse. Jeg kjenner at jeg har noe inni meg som jeg veldig gjerne vil dele med andre. Det er en grunn til at jeg er meg. Om jeg ikke kan dele det gjennom dansen, så føler jeg at jeg visner bort.”

Når du er i kontakt med din hensikt med livet, føles det meningsfylt. Kunstner tilhører høyre ringfinger i håndanalysen. Hvis denne er din hensikt med livet er potensialet ditt en mester i kreativitet, kunst og individualitet. Det spiller ingen rolle hvilket format, det kan favne fra tradisjonell kunsthåndverk til den kreative IT geekeren.

Hvis du er en mester i kreativitet så liker du å være “i spotlight”, og du er “den ene av mange”. Du er mest lykkelig når du kan uttrykke din individualitet i alle deler av livet, ta kreativiteten til neste nivå og motta anerkjennelse av kolleger. For å finne tilfredshet i arbeidet, er nøkkelen for deg ikke så mye i hva du gjør, men det handler om å få uttrykke og vise frem din kreative, individualistiske side. Formatet du velger er sekundært. Det kan være som utøvende kunstner, håndverker, praktisk kunstner som arkitekt eller grafisk designer som går forbi de tekniske ferdighetene og over i et fritt kreativt uttrykk. IT programmerer eller tekniske fagfolk som er under sterkt press for å overholde standariserte normer, kan være kreative individualister som finner en nisje. En person som tjener penger å være i søkelyset, f.eks. en radio personlighet. Eller en person som har et helt spesielt talent eller visjon som for eksempel Walt Disney hadde.

Oppfyllelse kommer når du har hengt ditt unike selv på ditt eget lerret og du kan gå tilbake og si "ja, det er meg".

Potensialet har tilhørende utfordringer. Vanlige hindringer er at du gjemmer deg, frykter å bli kastet tomater på, frykter å bli avvist eller latterligjort. En annen hindring er å velge en “scene” som er for liten for kapasiteten din. Du kan også ha en følelse av å ikke høre til.

Det er essensielt å våge å være unik, stå frem og tørre å uttrykke ditt særegne uttrykk for å ta ut hele potensialet ditt. Noen mennesker får det ut tidlig i livet, mens andre blomstrer sent. For noen kan det virke uoppnåelig, og da kan det være nyttig å lese i hånden og finne ut hva som er dine hindringer slik at du blir oppmerksom og lettere kan gjøre endringer som bringer frem det som er meningsfylt og verdifullt for deg.

Beste hilsen fra Eva

Foto: Den Norske Opera & Ballett
Grete Sofie Borud Nybakken

Om å strekke seg for langt

Om å strekke seg for langt

En personlighet hjemme og en annen i arbeidslivet?

En personlighet hjemme og en annen i arbeidslivet?

0